Idei de cadouri pentru Paște. Sfaturi inspirate care îmbină estetică și utilitatea

Primăvara aduce vreme bună, chef de socializare, plimbări în natură și o sărbătoare minunată: Paștele. Atunci este ocazia perfectă să-i revezi pe cei dragi, să vă adunați la masa festivă și să împărțiți cadouri care să aducă zâmbete pe chip și bucurie în suflete.

Oamenii diferă prin preferințe, dar toți au un lucru în comun: adoră cadourile. Din fericire, seria ideilor de cadouri pentru Paște include o varietate de opțiuni, de la cadouri adecvate pentru firile conservatoare sau nonconformiste și până la daruri universal plăcute. Te poți orienta către cadouri simbolice, cu semnificație personală, daruri practice, inedite sau de ce nu, create chiar de tine.

1. Idei de cadouri pentru Paște old school pentru pasionații de cultură

disc pickup

Sărbătorile pascale sunt asociate și cu ,,venirea iepurașului’’, care simbolizează sosirea primăverii și renașterea naturii. În această perioadă, tradiția spune că trebuie să purtăm ceva nou, aspect care marchează începutul unui nou ciclu de viață și lăsarea în spate a tot ceea ce este trecut și vechi. 

Cele mai populare idei de cadouri pentru Paște au drept cap de listă obiectele de îmbrăcăminte și piese de încălțăminte. Desigur, conceptul de ,,nou’’ poate fi extins prin imaginație și către alte variante. Tot ce contează în esență este intenția de a dărui și cadoul care oglindește personalitatea persoanei dragi. 

Cunoști un pasionat de artă și cultură? Dacă printre cunoscuții tăi se numără iubitori de lectură, muzică sau film, atunci înfrumusețează-le primăvară cu următoarele idei de cadouri pentru Paște. 

 • Albume de artă 

Albumele de artă sunt cadouri atemporale, care nu vor fi considerate niciodată depășite sau demodate. De fapt, cultura este mereu la modă. Albumele de artă oferă experiențe vizuale de neuitat la care persoanele revin mereu atunci când vor să evadeze din cotidian. În funcție de gusturile persoanei pe care dorești să o impresionezi, poți opta pentru albume de istorie a artei, istoria umanității, albumele marilor pictori ai lumii, ghiduri ilustrate ale celor mai influente picturi și sculpturi ale lumii etc. 

 • Albume de muzică 

Ce se potrivește mănușă cu atmosfera intimă a sărbătorilor de Paște? Muzica ascultată în surdină. Una dintre cele mai inspirate idei de cadouri pentru Paște este achiziționarea unui album de muzică jazz sau clasică. Pentru a oferi cadoului o amprentă inedită, poți dărui un astfel de album sub formă de vinyl care să aducă în casă atmosfera timpurilor apuse. Poți completa cadoul cu ajutorul unui pick-up compact care să nu ocupe mult spațiu și care să redea impecabil acordurile de jazz. 

 • O bijuterie retro 

Dorești să oferi cuiva drag un dar care să-ți poarte amintirea și peste ani? Dăruiește-i o bijuterie retro care să imprime ținutelor un aer special, dinamic și care să-i amintească de tine ori de câte ori o poartă. 

 • Bilete la muzeu 

Ideile de cadouri pentru Paște permit libertate de mișcare nemărginită în cazul celor care iubesc arta și cultura. Libertate de mișcare, în sensul propriu. Persoanele care dovedesc o afinitate pentru cultură sunt adesea firi introvertite, care își încarcă bateriile în liniștea plimbărilor și vizitarea obiectivelor istorice din orașul de baștină sau din afara lui. 

O altă idee de cadou pentru Paște sunt biletele la orice muzeu din oraș ori din altă parte. Nu uita că și împrejurimile marilor orașe ascund adevărate comori, de la muzee cu importanță națională și până la vechi castele și lăcașuri religioase. Poți eventual să achiziționezi două bilete, ca să aibă un companion de călătorie alături de care să împărtășească impresii.  

 • Lumânări parfumate și sfeșnice vintage 

Lumânările și sfeșnicele vintage sunt perfecte pentru serile petrecute în compania unei lecturi sau în compania unui vinyl cu muzică de altădată. Pentru un plus de creativitate poți dărui lumânări parfumate din ceară de soia în suporturi vintage.

2. Idei de cadouri de Paște pentru amatorii de produse lucrate manual

cutii colorate

Atunci când vine vorba despre idei de cadouri de Paște, magazinele se întrec în oferte deosebite care să facă față tuturor pretențiilor. Desigur că este simplu să intri în magazine sau să comanzi rapid online un cadou ,,potrivit pentru sărbători’’, dar care de multe ori se dovedește a fi o alegere banală și chiar impersonală.

Oamenii pot fi foarte asemănători când vine vorba de cadouri. Pe lângă faptul că ne place să fim surprinși, aproape fiecare dintre noi apreciază obiectele lucrate manual pentru amprenta lor personală. Dacă nu știi ce idee de cadouri de Paște să selectezi pentru amatorii produselor hand-made, atunci acest articol îți vine în ajutor. 

 • Portofele și curele realizate manual din piele naturală 

Persoanele care apreciază rafinamentul și pun preț pe felul în care arată știu faptul că eleganța stă în detalii. Mai bine zis, în calitatea detaliilor. Un portofel chic lucrat manual oferă proprietarului o notă distinsă. Dacă portofelul este realizat din piele naturală, atunci ai garanția că darul tău își va menține aspectul impecabil mulți ani la rând. Aceleași recomandări se aplică și curelelor, de exemplu. O curea din piele naturală rafinează look-ul, indiferent ce porți. În plus, grație materialului din care este lucrată cureaua, aceasta va sta departe de primele semne de uzură multă vreme. 

 • Brățară din piele personalizată 

Din categoria obiectelor lucrate manual nu putea lipsi clasica brățară din piele. Dacă e și personalizată, atunci va fi cu atât mai apreciată. Trebuie să ai în vedere ca brățara să completeze stilul vestimentar al destinatarului și să rezoneze cu personalitatea acestuia. 

 • Agendă din piele 

Ce cadouri se fac de Paște celor care apreciază produsele create manual? Agendele lucrate manual din piele naturală nu se vor demoda niciodată. Sunt binevenite oricând, iar sărbătorile sunt prilejul perfect de a oferi cuiva drag acest ,,instrument’’ de organizare și planificare a celei mai importante resurse: timpul. O poți personaliza cu un mic mesaj haios, motivațional sau o urare de bine.  

 • Ceas personalizat 

Dacă tot veni vorba de accesorii de organizare a timpului, atunci nu puteau lipsi din discuție nemuritoarele ceasuri lucrate și personalizate manual. Ceasurile sunt o idee de cadou pentru Paște care cântărește cât mai multe obiecte la un loc. Sunt accesorii mereu practice și de multe ori sunt asociate bijuteriilor care stilizează ținutele de zi sau seară. Poți oferi un ceas realizat din lemn și pe care să-l personalizezi cu un mic mesaj de încurajare, ceva amuzant sau inițiala persoanei iubite. 

 • Accesorii bărbătești pentru costume 

O cămașă simplă sau un costum clasic pot fi ușor scoase din sfera banalului cu ajutorul unui papion din lemn sau a unei perechi de butoni din același material sau din argint. Dacă butonii sunt gravați manual, atunci aceste accesorii vor ocupa locul de cinste în caseta cu bijuterii. 

 • Cutii pictate manual 

Ideile de cadouri de Paște nu se opresc la iepurași de ciocolată sau ouă încondeiate. Desigur, acestea înfrumusețează mesele de sărbători, dar pot fi dăruite alături de obiecte practice pe termen lung. Cutiile din lemn pictat manual sunt gazdele perfecte pentru seturi de bijuterii din aur sau păstrarea amintirilor. Colorează cutia în nuanța preferată a celui drag sau pictează câteva elemente care aduc aminte de preferințele sau stilul său de viață. Poate fi vorba de peisaje montane, motive marine, flori, animăluțele preferate sau pur și simplu, de câteva rânduri din melodia favorită. 

 • Eșarfe brodate sau pictate handmade 

Alături de bijuteriile din aur, o eșarfă lucrată sau pictată manual vor compune imaginea unui look rebel și elegant, totodată. Cele mai indicate idei de cadouri pentru Paște de acest tip sunt eșarfele din mătase naturală sau alte materiale delicate. 

3. Ce cadouri se fac de Paște? - Idei de bijuterii atemporale care definesc rafinamentul

ochelari de soare si parfum

Ce cadouri se fac de Paște celor care preferă ideile clasice? Dacă pentru tata și bunicul ai ales albume de artă, iar pentru prieteni ai găsit produse hand-made absolut geniale, acum ține cont și de firile mai conservatoare.

  

Mama, bunica, doamna profesoară ori o figură masculină din familia ta ar fi definitiv cucerite de atemporalele bijuterii din aur de 18k, împodobite cu pietre semiprețioase. Podoabele din aur sunt cadourile la care visează fiecare femeie, indiferent de vârstă. Un colier delicat din aur sau o pereche de cercei cu pietre semiprețioase sunt piese care țin pasul cu vremurile și care imprimă strălucire și celei mai simple ținute. 

O bijuterie de aur este un simbol al feminității și un sinonim al frumuseții, rafinamentului și al luxului. Dacă ai trecut bijuteriile în topul ideilor de cadouri de Paște, atunci pregătește-te să fii răsplătit cu un zâmbet sincer. Pentru ca gestul să trezească sentimente profunde trebuie să te asiguri că bijuteria este aleasă în funcție de câteva criterii, precum: 

       Cum alegi bijuteriile în armonie cu nuanța pielii? 

 • Tonul rece al pielii 

Dacă pielea persoanei este deschisă, hipersensibilă la soare, cu vene albastre vizibile la încheieturi, atunci argintul, platina, aurul alb sau roz sunt cele mai indicate. Un set de bijuterii din aur alb sau roz cu pietre roșii, mov sau albastre vor scoate la lumină delicatețea trăsăturilor. 

inel piatra roz
cercei cu pietre
 • Tonul cald al pielii 

Dacă persoana pe care dorești să o impresionezi se numără printre ,,preferatele soarelui’’, atunci aurul galben îi este cel mai bun prieten. Ce înseamnă că e ,,preferată de soare’’? Persoana se bronzează ușor și uniform, grație pielii sale în nuanțe calde care trimit spre maro auriu sau galben cu tentă de piersică.

colier galben pietre mov

Dacă bijuteriile din aur sunt primul lucru la care te-ai gândit să-l oferi cadou de Paște acestor persoane, atunci felicită-te pentru idee. Fă-te remarcat dăruind o superbă pereche de cercei de damă din aur, simpli sau cu chihlimbar, topaz, citrin, zirconiu sau ametist, care complimentează persoanele cu pielea caldă și ochii de culoare deschisă. 

cercei si pantofi
 • Ton neutru al pielii 

De obicei, persoanele cu tonul neutru își permit să jongleze cu bijuterii de toate culorile. Pielea lor nu este nici palidă, nici sensibilă la soare, dar nu prezintă nici nuanțe calde, maronii sau galbene. Această categorie este avantajată de o marjă generoasă de stiluri de accesorii. Frumusețea pielii și a trăsăturilor vor fi subliniate impecabil atât de un accesoriu din aur cu pietre colorate, o brățară masivă din aur, cât și de o pereche fină de cercei sau un lănțișor delicat cu pandantiv feminin. 

bratara galbena
bratara cu pietre
cercei cu pietre bagheta

Cum selectezi bijuteriile ideale în funcție de fizionomie? 

Bijuteriile sunt mai mult decât simple accesorii menite să completeze look-ul. Bijuteriile îți reflectă personalitatea, interiorul, preferințele și stilul de viață. O pereche de cercei sau un lănțișor au rolul de a scoate la lumină frumusețea trăsăturilor, asemenea unui machiaj. Așadar, nu le alege la întâmplare. 

Dacă persoana dragă are fața rotundă, atunci printre cele mai inteligente recomandări pentru cadoul de Paște se numără cerceii, colierele și lănțișoarele lungi. Chokerele, colierele scurte și cerceii în formă de inimă sau triunghi sunt cei mai indicați persoanelor cu fizionomia tip inimă. 

Persoanele cu acel tip de fizionomie care iese în evidență prin prezența maxilarului pătrat sunt complimentate de pandantive de aur mici, precum și de cerceii tip candelabru sau mari și rotunzi. Cei care au fost înzestrați cu o față în formă ovală sunt cei mai norocoși. Aceștia pot purta orice, dar cei mai indicați sunt cerceii tip candelabru sau cerceii rotunzi. 

Cum știi că ai găsit bijuteriile adecvate stilului vestimentar? 

Odată ce ai observat cu atenție trăsăturile persoanei tale, acum gândește-te care este stilul de îmbrăcăminte pe care îl poartă frecvent? Rezonează cu vestimentațiile în culori neutre și definite de croieli simple? Oferă-i lanțuri și coliere de aur cu design simplu. Dacă observi că poartă permanent un accesoriu inedit care să ofere efect vestimentației sale basic, atunci impresionează-o cu modele originale de bijuterii din aur pentru femei, din care să alegi un inel cu pietre naturale și diamante, o brățară din aur cu diamante negre, un set de cercei stilizați sau un pandantiv cu piatră.

lant piatra verde
tre i inele pietre
inel pietre naturale

Persoana pe care urmează să o surprinzi rezonează cu un stil vestimentar caracterizat de culori tonice și croieli curajoase? Optează pentru o brățară groasă din aur, o pereche de cercei din aur cu chihlimbar, o pereche de cercei lungi sau un pandantiv cu model ieșit din tipare. 

bratara fixa alba
pandantiv piatra galbena

Bijuteriile de aur nu au limită de vârstă sau stil vestimentar. Fie că ai în familie bunici și părinți nostalgici după farmecul modei de pe vremea lor, fie că ai un frate rebel sau o prietenă nonconformistă, o bijuterie de aur are locul ei de cinste în cutia cu podoabe. O pereche de cercei, o brățară finuță sau un set complet de bijuterii din aur sunt un ,,must have’’ pentru ținutele de ocazii speciale.

Deși încă își păstrează autenticitatea și șarmul aparte, bijuteriile din aur cuceresc și prin versatilitate, integrându-se și în ținutele de zi, subliniind frumos trăsăturile care oferă unicitate fizionomiei fiecăruia dintre noi. 

Poți recurge la simțul tău estetic și să creezi un cadou complex cu piese din fiecare categorie din cele menționate. Dăruiește-i celei mai importante femei din viața ta un set din bijuterii din aur sau o frumoasă brățară cu pietre, alături de o eșarfă brodată manual. Tatăl sau fratele tău au un simț aparte în privința alegerii hainelor? Complimentează-le ținutele cu un cadou din partea Iepurașului: o bijuterie din aur și un portofel din piele naturală care nu se demodează niciodată. Ideile sunt infinite, căci adulții sunt și ei copii care încă așteaptă sosirea Iepurașului de Paște. 

Sursa foto: unsplash.com.

Comments (0)

Product added to wishlist
Product added to compare.