Idei de cadouri de mărțișor: care sunt cele mai frumoase cadouri pe care le poți dărui de 1 martie

După o perioadă grea și încărcată cu zăpadă, temperaturi scăzute și alte caracteristici ale sezonului rece, primăvara începe cu o săptămână dedicată în special femeilor sau, de ce nu, și bărbaților. Acest anotimp debutează cu ziua de 1 martie, denumită și ziua mărțișorului, în care doamnele și domnișoarele în special, dar și bărbații, în funcție de regiune, primesc cadouri mai mult sau mai puțin reprezentative.

În trecut, în cadrul acestei sărbători, cadoul era unul simbolic, fiind reprezentat fie de un obiect mic de metal de diferite tipuri cum ar fi o floare sau un animăluț strâns cu un șnur roșu și unul alb strâns împletite, care se punea în piept, fie de o brățară împletită tot din șnururi în culorile caracteristice. În zilele noastre, pe lângă acestea, a apărut tendința de a fi oferite și alte daruri mai mult sau mai puțin reprezentative pentru ziua de 1 martie.

Cuprins:

1. Idei de cadouri de mărțișor: semnificația zilei de 1 martie

1.1. Idei de cadou pentru mărțișor: ce cadouri se pot face

1.2. Idei de cadouri de 1 martie: cum să alegi cadoul potrivit

2. Idei de cadouri pentru 1 martie în funcție de persoană

2.1. Idei de cadouri pentru femei de 1 martie

2.2. Idei de cadouri pentru colegi de 1 martie

3. Idei de cadou de mărțișor: sfaturi și recomandări

1. Idei de cadouri de mărțișor: semnificația zilei de 1 martie

ghiocei albi

Atunci când spunem 1 martie, ne gândim la natură, flori, dulciuri, cadouri, deoarece este momentul în care natura renaște, florile înfloresc, iar darurile și dulciurile își fac simțită prezența, în special pentru femei. Această tradiție datează însă încă din cele mai vechi timpuri, atunci când mărțișorul, reprezentat tot de o împletitură de șnur alb și roșu purtat în piept sau la mână, era oferit copiilor și tinerilor, atât fete, cât și băieți, pentru a le purta noroc odată cu triumful primăverii asupra iernii, reprezentat de renașterea naturii. Șnurul alb și roșu trebuia să fie purtat până când înfloreau cireșii, iar după aceea legat de un pom înflorit pentru a aduce sănătate, noroc și belșug familiei. Odată cu trecerea timpului, de acest șnur împletit s-a legat o monedă de argint care simboliza norocul și era asociată cu puterea măreață a soarelui. Această tradiție de a prinde un obiect de șnur s-a păstrat și în zilele noastre, dar au apărut și alte simboluri specifice acestei sărbători.

1.1. Idei de cadou pentru mărțișor: ce cadouri se pot face

zambila roz

Alegerea cadoului potrivit este o adevărată aventură dacă dorești ca darul tău să fie sincer apreciat de persoana căreia i-l oferi, putând întâmpina tot felul de obstacole. Căutările încep încă din timpul iernii, pentru a te putea asigura că toate detaliile sunt puse la punct, nu toate persoanele fiind atât de norocoase încât să primească un indiciu de la persoana dragă sau de la persoanele pe care le stimează și respectă.

Atunci când începi să iei în considerare achiziționarea unor cadouri de 1 martie, nu trebuie să uiți de simbolul specific al acestei sărbători, și anume mărțișorul cu șnur alb și roșu împletit, acesta fiind cu adevărat un talisman. Pe lângă acesta, se pot oferi flori - cei mai căutați sunt ghioceii, care vestesc sosirea primăverii, ciocolată sub formă de tabletă sau bomboane, pe al căror ambalaj putând fi inscripționate mesaje deosebite sau motive tradiționale, fotografii alături de persoana căreia îi oferi cadoul sau chiar bijuterii de aur pentru femei, dacă doamna sau domnișoara căreia îi dăruiești acest cadou este o persoană cu adevărat specială pentru tine. De asemenea, se pot oferi și obiecte vestimentare, produse cosmetice, cărți, vinuri, jucării - dacă îi faci cadou unui copil și multe altele.

1.2. Idei de cadouri de 1 martie: cum să alegi cadoul potrivit

cercei pietre

Pentru a fi sigur că alegi cadoul potrivit pentru persoana căreia vrei să îl oferi, trebuie mai întâi să o cunoști foarte bine, să știi ce îi place, ce nu îi place, care este stilul vestimentar, ce produse utilizează în fiecare zi, care sunt pasiunile sau preferințele ei și multe altele. Trebuie să ții cont de fiecare detaliu, precum personalitatea și înclinațiile persoanei dragi. Dacă simți că nu te descurci și nu ți se pare nimic potrivit, poți întreba direct persoana respectivă cam ce și-ar dori, dar acest lucru se poate întâmpla doar în momentul în care persoana în cauză este una foarte apropiată ție.

2. Idei de cadouri pentru 1 martie în funcție de persoană

cadouri albastre si albe

Acest început de primăvară reprezentat de ziua de 1 martie reușește să creeze o atmosferă euforică indiferent dacă te afli în ipostaza de a primi, de a oferi un cadou sau în ambele situații, deoarece atât zâmbetul de pe fața ta atunci când primești sau oferi un cadou, cât și cel al persoanei căreia îi dăruiești un cadou este neprețuit.

Pentru a putea face darul potrivit, este foarte important să analizezi cu foarte mare atenție preferințele persoanei căreia îi faci cadou. Mereu exista o diferență între cadoul pe care i-l oferi unei femei precum mama ta sau partenera de viață și cadoul pe care i-l oferi unei colege de la muncă sau de la școală.

2.1. Idei de cadouri pentru femei de 1 martie

De când suntem mici și până creștem și devenim adulți, prima persoană la care ne gândim atunci când facem referire la ziua mărțișorului este mama. Ea este persoana care ți-a dat viață, te-a îngrijit și s-a asigurat că nu îți lipsește nimic și ai parte de o dezvoltare armonioasă atât pe plan personal, cât și profesional, așa că și cadoul pentru aceasta trebuie să fie special. Poți opta pentru diferite decorațiuni pentru casă, o pereche de încălțăminte comodă, o cutie de bomboane frumos ambalată și un buchet de flori format din ghiocei, narcise sau trandafiri. Dacă vrei să apreciezi cu adevărat ceea ce a făcut toată viața pentru tine, poți alege seturi de bijuterii din aur ca fiind varianta cea mai bună, alături de un șnur roșu și alb.

bratara aur galben

În ceea ce privește partenera de viață, lucrurile sunt puțin diferite. Fie că e ea iubită sau soție, indiferent dacă aceasta îți spune că nu este nevoie să îi iei nimic sau îți zice să îi iei doar ceva simbolic, va aprecia extrem de mult efortul făcut de tine pentru a achiziționa ceva special. Poți alege un ceas finuț, obiecte personalizate, o lenjerie de pat, obiecte pentru bucătărie sau de igienă, un parfum, o sesiune de cumpărături la mall în care poți merge și tu sau o poți lăsa singură, un abonament la masaj sau chiar o excursie scurtă de weekend în țară sau în străinătate. De asemenea, unul dintre cele mai apreciate cadouri de către femei sunt bijuteriile, cele mai râvnite fiind reprezentate de bijuterii din aur 18k, o variantă elegantă de a-ți arăta recunoștința și iubirea. Poți opta pentru lanțuri și coliere din aur finuțe, la care poți adăuga pandantive din aur în funcție de personalitatea partenerei tale sau de un lucru cu o anumită semnificație pentru voi doi.

2.2. Idei de cadouri pentru colegi de 1 martie

Atunci când facem referire la colegii de muncă, de școală sau de alți colegi, lucrurile sunt puțin mai simple, deoarece în acest caz se oferă de regulă cadouri simbolice. Poți alege cadouri clasice cum ar fi mărțișoare simple, brățări cu șnur alb și roșu, cutii de ciocolată, buchețele de flori, ghioceii fiind cei mai apreciați în acest caz, brioșe și loțiuni sau creme pentru corp. De asemenea, poți opta pentru cadouri originale precum o cană sau o agendă personalizată, mărțișoare handmade cu buburuze, flori sau fluturi, eșarfe, cărți, ochelari de soare, pălării sau portofele, acestea fiind extrem de apreciate, deoarece denotă faptul că ți-ai dat interesul. Aceste daruri pot fi făcute nu doar colegilor, ci și altor persoane dragi din familia ta precum o mătușă, o bunică sau o verișoară.

zambila martisor

Există, de asemenea, persoane cărora le place să primească cadouri amuzante cum ar fi șosete cu personaje din desene animate, jocuri de societate, caricaturi, perne cu desene amuzante sau bluze tricotate cu modele. În unele zone ale țării, și bărbații primesc cadouri de 1 martie. Dacă vrei să nu fi luat pe nepregătite și să afli care este cadoul potrivit pentru aceștia, iată aici câteva idei care se pot potrivi cu pasiunile acestora: un abonament la sala de forță, o undiță pentru pescuit, o minge de fotbal, un abonament la un poligon de tragere cu arma, o bicicletă, o trotinetă sau un abonament la meciul echipei preferate din sportul favorit al acestuia.

3. Idei de cadou de mărțișor: sfaturi și recomandări

martisor ghiocel

În ultima vreme, oamenii tind să se dea peste cap pentru a le impresiona pe celelalte persoane cu darurile oferite. Un prim sfat este reprezentat de faptul că nu este necesar ca toate cadourile oferite cu prilejul acestei sărbători să fie ieșite din comun, cel mai important fiind gestul de a oferi ceva din inimă, care demonstrează că apreciezi cu adevărat persoana căreia îi oferi o mică atenție. Dacă persoana căreia îi oferi un cadou de 1 martie este una specială și totuși vrei să faci un cadou mai special, precum cercei de damă din aur sau chiar brățări din aur, este recomandat să le atașezi și un șnur de culoare roșie și albă pentru a păstra tradiția acestei sărbători.

Un alt sfat foarte important este să ții cont de micile detalii care fac diferența, cum ar fi modul în care împachetezi cadoul. Poți opta pentru o punguță cu motive tradiționale precum o ie albă cu șnururi roșii sau pentru așezarea cadoului într-o cutie, împachetată cu hârtie în culorile specifice acestei sărbători și prinsă cu o panglică de culoare roșie, albă sau combinat. Nu ar fi rău ca pe lângă acest dar să oferi și un cadou dulce sau un buchet de flori de sezon înmiresmate, pentru a impresiona cu adevărat persoana norocoasă pentru care faci acest gest frumos.

În concluzie, ziua de 1 martie are o semnificație aparte, iar pentru a găsi cadoul potrivit pentru mama ta, partenera ta, o rudă sau o prietenă, poți ține cont de ideile și sfaturile menționate mai sus, dar și de fiecare detaliu privind caracterul, personalitatea sau preferințele persoanei căreia îi faci această surpriză.

 

Sursa foto: pexels.com, ro.pinterest.com.

Comments (0)

Product added to wishlist
Product added to compare.