Cerere în căsătorie de neuitat – cele mai bune idei pentru ca totul să iasă perfect!

Un moment atât de important, precum o cerere în căsătorie, necesită o bună pregătire înainte și un plan bine pus la punct. Acest moment trebuie să fie cât se poate de special și plin de personalitate, în raport cu dorințele persoanei iubite. Dacă te simți pregătit pentru a face acest pas, ți-am pregătit cele mai utile sfaturi și idei creative, pentru ca totul să decurgă așa cum ai visat. Fie că vorbim de locul în care să se desfășoare cererea în căsătorie, fie de alegerea inelului de logodnă, fiecare element are un rol foarte important. Descoperă cum să organizezi o cerere în căsătorie de neuitat!

Cuprins:

 1. Moduri de cerere în căsătorie - Cum să ceri mâna partenerei/ului în căsătorie?

 2. Idei și locații pentru cererea în căsătorie

 3. Cerere în căsătorie – ce aranjamente să alegi?

 4. Idei pentru cererea în căsătorie – discursul perfect

 5. Cerere în căsătorie inedită - sfaturi și recomandări cu privire la inelul de logodnă

1. Moduri de cerere în căsătorie - Cum să ceri mâna partenerei/ului în căsătorie?

Așa cum spuneam mai sus, sunt mai multe aspecte pe care trebuie să le iei în calcul atunci când îți dorești să-ți ceri partenera sau, de ce nu, partenerul în căsătorie. Primul pas este să iei această decizie, asigurându-te că și ea sau el își dorește același lucru, că relația voastră se află într-un moment foarte bun și acest pas este oportun. Dacă tu și partenera ta vă faceți des planuri de viitor împreună, nu puteți sta unul fără celălalt și chiar ați adus în discuție ideea de căsătorie, atunci poți fi sigur că faci ceea ce trebuie. Cel mai bine este să-ți asculți sufletul, iar dacă simți că este momentul, poți începe pregătirea. De asemenea, o discuție cu părinții ei sau persoanele apropiate te poate ajuta pentru a afla dacă partenera ta își dorește acest lucru și cum visează ea tot acest moment. Ai grijă ca persoanele cu care discuți să păstreze secretul, dacă îți dorești ca cererea în căsătorie să fie surpriză. Este bine să ai alături o prietenă apropiată de-a viitoarei tale logodnice sau o persoană din familie pentru a te ajuta cu diverse sfaturi și chiar la alegerea inelului de logodnă, care este de asemenea printre primii pași.

Foarte important atunci când pregătești o cerere în căsătorie este să alegi tematica acesteia. Ține cont de toate preferințele partenerei tale și alege locația, decorul și activitatea din acel moment în funcție de asta. De exemplu, dacă iubita ta este o fire romantică, adoră luxul și eleganța, atunci o cină la un restaurant din Milano sau Veneția este alegerea potrivită. Decorul în acest caz trebuie să fie și el foarte elegant, însoțit de un buchet mare de flori. În cazul în care sunteți un cuplu de aventurieri, atunci o cerere în căsătorie în balonul cu aer cald sau pe vârful unui munte sună foarte bine.

cerere inel

Fiecare persoană este diferită, de aceea orice idee trebuie adaptată la dorințele partenerei tale. Nu alege să realizezi o cerere în căsătorie în public sau cu foarte multe elemente grandioase, dacă ea este o fire mai timidă. Lasă-te inspirat de ideile pe care le vezi pe internet sau le auzi de la prieteni, însă adaptează-le la felul vostru de a fi ca un cuplu. În cea ce privește ziua, evită alte sărbători mari sau evenimente, deoarece momentul aceasta trebuie să fie într-o zi unică pentru voi.

Dacă ai ales inelul, tematica nunții, locația, decorul și momentul în care totul se va întâmpla, nu rămâne decât să te gândești la discursul tău și cum să imortalizezi frumos acest moment. Ceea ce spui chiar înainte de a oferi inelul este important, deoarece este o declarație enormă de dragoste pe care iubita ta o va ține minte toată viața. Vorbește din suflet și fii sincer. Asigură-te că momentul va fi înregistrat și fotografiat, pentru că în mod cert amândoi vă veți dori să admirați acest moment mult timp. Un fotograf va știi să imortalizeze cele mai bune momente, să redea din emoțiile cererii în căsătorie. Dacă însă nu îți permite locul sau bugetul, varianta să rogi un prieten poate fi suficientă.

Când vine vorba de a cere pe cineva în căsătorie, femeile pot lua inițiativa la fel de bine ca și bărbații. Dacă simți că ești pregătită să faci acest pas, îți poți exprima sentimentele sincere partenerului tău. Poți alege să organizezi o surpriză specială, să-i scrii o scrisoare emoționantă sau să îi faci o cerere într-un loc semnificativ pentru voi. Important este să fii sinceră și să îți exprimi dragostea și dorința de a construi un viitor împreună. Respectă ritmul și preferințele partenerului tău și pregătește-te pentru o posibilă reacție surprinsă sau emoționată. Amintiți-vă că cererea în căsătorie este despre a vă uni destinele într-o călătorie a iubirii și a angajamentului reciproc.

Așadar, iată o listă cu tot ce trebuie să stabilești atunci când îți dorești să-ți ceri partenera sau partenerul în căsătorie:

 • inelul de logodnă
 • locația
 • data
 • momentul oportun/ activitatea desfășurată în acel moment
 • decorul și florile oferite
 • discursul
 • persoana care va fotografia/filma momentul

2. Idei și locații pentru cererea în căsătorie

Cu siguranță vei avea nevoie de inspirație pentru a alege felul în care să-ți ceri partenera în căsătorie. De aceea, am pregătit câteva idei inedite și chiar trăsnite prin care să faci acest lucru. Ține cont de preferințele partenerei și personalizează acest moment, astfel încât să devină cu adevărat unic.

 • Cererea în căsătorie cu animalul de companie

Dacă tu și partenera ta sunteți mari iubitori de animale, atunci această idee trăsnită de cerere în căsătorie o va face să se topească de emoție.Dacă aveți un animal de companie, atunci prinde cutia sau inelul de zgarda acestuia sau dacă ai suficientă încredere dresează-l să o aducă în gură în momentul oportun. Dacă nu aveți un animăluț dar știi faptul că partenera ta își dorește unul, acesta poate fi și un moment bun ca acest vis să devină realitate.

catel maro
 • Cerere în căsătorie cu ajutorul unei celebrități

Ce poate fi mai surprinzător decât ca vedeta ei preferată să apară dintr-o dată atunci când se așteaptă mai puțin și să-i transmită un mesaj important. Mai exact, să-i spună că îți dorești enorm să te căsătorești cu ea. Imediat după această declarație, să se declanșeze baloane sau confetti, alături de o pancartă cu mesajul Vrei să fii soția mea?. O locație potrivită poate fi chiar la Hollywood sau la Muzeul figurilor de ceară Madame Tussauds din Londra.

 • Cererea în căsătorie la cinema

Foarte populară în ultimul timp este această cerere în căsătorie realizată în timp ce vă aflați la film, cu ajutorul unui montaj personalizat ce se va derula pe uriașul ecran. Acest montaj poate fi pus fie la început, fie la sfârșit dacă îți dorești să includă un filmuleț cu tine în timp ce îți rostești discursul. Mai există varianta ca în timpul unui film, discursul actorilor să fie modificat și transformat într-o cerere în căsătorie.

 • Cerere în căsătorie în timp ce faceți scuba

Dacă urmează să planificați o vacanță exotică, în Grecia, Egipt sau Filipine de exemplu, cu ajutorul unei sesiuni de scuba foarte bine planificată îți poți surprinde jumătatea. Există firme care se pot ocupa de toate detaliile, de la practicarea scenei înainte, la decor și imortalizarea momentului.

 • Cerere în căsătorie plină de adrenalină

Dacă tu și viitoarea ta logodnică iubiți experiențele de neuitat, pline de adrenalină, atunci o astfel de cerere în căsătorie este o variantă potrivită. Poți alege o experiență precum zborul cu balonul în Cappadocia, condusul unei mașini sport, rafting sau echitație. Nu uita să te asiguri că va fi cineva care să surprindă momentul unic.

3. Cerere în căsătorie – ce aranjamente să alegi?

Cadrul conturat pentru momentul cererii în căsătorie trebuie să fie unul de poveste. Florile naturale nu pot lipsi din peisaj, deoarece transmit cea mai mare emoție. De asemenea, lumânările oferă un aspect romantic oricărei încăperi. Poți alege varianta unui drum din petale de trandafir și lumânări aprinse care să ducă către o arcadă decorată cu flori sau baloane pe care să fie agățat mesajul tău. O altă variantă inedită este să comanzi litere din flori care să formeze numele ei sau chiar mesajul Vrei să fii soția mea? sau litere volumetrice luminoase. Dacă ai ales să realizezi cererea în căsătorie la un restaurant, ascunde în cutii mari baloane cu heliu care să fie declanșate în momentul răspunsului.

marry me

Vei avea nevoie, bineînțeles, de un buchet cu flori sau aranjament floral impresionant. Fie că alegi ca mesajul tău să fie integrat în acesta sau pur și simplu să îl oferi cadou, aranjamentul este necesar. Femeile adoră să primească flori, iar o cerere în căsătorie este un prilej pentru a o impresiona. Optează pentru un buchet mare din florile ei preferate sau din clasicii trandafiri roșii. Pentru un plus de farmec, agață câteva baloane cu heliu de buchet. Dacă vrei să oferi ceva și mai profund, un trandafir criogenat roșu în cupolă va transmite de minune dragostea nemuritoare, deoarece acesta are o durată de viață foarte lungă și își păstrează aspectul perfect în tot acel timp.

4. Idei pentru cererea în căsătorie – discursul perfect

Pe lângă pregătirea întregului eveniment este necesar să îți pregătești și un discurs, mai ales dacă te cunoști ca fiind o persoană emotivă. Dacă ai gândit ceva simplu, este mai mult decât potrivită doar întrebarea Vrei să fii soția mea?”, dar în cazul în care dorești ceva de anvergură și discursul trebuie să fie pe măsură. Dacă nu ai inspirație, poți să găsești idei infinite pe internet. Folosește aceste idei ca punct de plecare, nu le copia fiindcă momentul este extrem de intim și este păcat să nu spui ceva din suflet, ceva ce reflectă legătura dintre voi.

Discursul poate să conțină detalierea momentului în care ai luat decizia de a o cere de nevastă pe iubita ta și toate lucrurile frumoase care vă fac să fiți un cuplu de nedespărțit. Poți menționa motivele pentru care o iubești atât de mult, de la gesturile simple, la cele care te impresionează cu adevărat. Discursul care precede întrebarea poate fi scris sub forma unei scrisori și poate însoți buchetul de flori sau alt cadou. De asemenea, îl poți pune într-un plic care poate fi adus de ospătar sau altă persoană din jur, în funcție de locația în care alegi să faci acest pas.

5. Cerere în căsătorie inedită - sfaturi și recomandări cu privire la inelul de logodnă

inel flori rosii

Bineînțeles, dacă plănuiești o cerere în căsătorie ca la carte este absolut necesar și un inel. În contextul dat, inelul nu poartă rol de bijuterie, ci de simbol. Din acest motiv acest inel trebuie ales cu mare grijă pentru că nu este un cadou, este un simbol al legământului ce succede verighetele.

În general, inelele de logodnă sunt mici și cât mai finuțe. Însă, un inel mic nu înseamnă că este neapărat și ieftin. Dacă dispui de un buget mai mare, inelele cu diamant sunt dintre cele mai potrivite pentru un astfel de eveniment, atât de important în viața unui cuplu. Diamantele sunt de mai multe feluri: albe, negre ori galbene și bineînțeles, prețul va crește cu cât dimensiunea lor este mai mare. În afară de diamante, care sunt cele mai costisitoare, există și alte variante de ornamente, pietre prețioase sau semiprețioase: opal, beril, tanzanit, smarald, jadeit, rubin, cianit, scolecit, malachit etc. Pietrele pot avea diferite forme, există o varietate extinsă, dar cele mai comune sunt formele geometrice ori sub formă de inimă.

Alegerea inelului este o decizie importantă fiindcă este o bijuterie pe care viitoarea mireasă o va purta zilnic, nu doar la un eveniment specific. Din acest motiv inelul trebuie să reflecte personalitatea alesei, încât să poarte inelul cu plăcere și mândrie. Femeile care au un stil modern este foarte probabil să aprecieze inele de logodnă din aur cu un design minimalist. Femeile care sunt foarte elegante apreciază formele geometrice, iar în cazul lor este indicat să se aleagă un inel cu o piatră mai mare albă sau transparentă. Însă, dacă aleasa este de fel mai jucăușă și are un spirit vesel, un inel cât mai colorat cu siguranță este potrivit. Bineînțeles, aceste tipologii sunt doar generalizări iar alegerea trebuie făcută, după cum am spus, în funcție de caracterul și gusturile viitoarei mirese.

Foarte important este locul de depozitare al inelului. Chiar dacă la prima vedere nu este un lucru căruia merită să îi acorzi interes, în realitate este esențial. Este foarte important să alegi un buzunar ușor accesibil. Un buzunar prea îngust sau ascuns o să te emoționeze și mai tare. În egală măsură, nu este recomandat să alegi un buzunar prea larg, deoarece există riscul să ajungi în fața iubitei tale fără inel. Riscul de a pierde un inel dintr-un buzunar de cămașă este foarte mare. Astfel, chiar dacă pare puțin pueril, exersează înainte câteva mișcări pentru a te asigura că inelul stă la locul lui și în același timp este și la îndemână. Alege o cutie elegantă în care inelul să stea foarte stabil.

În concluzie, locația și decorul ales trebuie să contureze povestea voastră unică. Întotdeauna poți opta pentru colaborarea cu un organizator de evenimente, dacă îți dorești ca totul să decurgă fără emoții. Iar dacă îți dorești un moment simplu, intim și creat de tine, atunci urmează cu atenție sfaturile de mai sus și alege inelul cu multă atenție, astfel încât să îți surprinzi și încânți cu adevărat viitoarea logodnică. 

Sursă foto: unsplash.com, pexels.com

Comments (0)

Product added to wishlist
Product added to compare.